Geurt Holdijk wrote a few articles for Archined, which can be found below.

Architectuur van de noodzaak

Artikel met David Kloet. Het NAi organiseerde samen met Victor Veldhuijzen van Zanten op vrijdag 30 oktober 2009 een symposium over de toekomst van de architectuur: Architectuur 2.0, the architecture of consequence. Het werd een bijeenkomst waar de opgaven voor toekomst in een zeer breed perspectief werden behandeld. In tegenstelling tot twee jaar geleden, waar vooral over de architectuur van het heden en verleden werd gesproken, werd het vizier nu wijd opengezet voor de opgaven van de toekomst……. Zie verder ARCHINED

De architectuur van de noodzaak – ArchiNed

Zweven door de Lucht

Lezing van Dick van Gameren. De bezoekers van de lezing van Dick van Gameren werden tijdens het betreden van de zaal begeleid door muziek van Pierre Boulez, waarna een fragment van The Birds van Hitchcock volgde. Filmfragmenten bleken Van Gamerens lezing te structureren en zijn soms beredeneerde architectuur te camoufleren. En juist dàt riep aan het eind van de avond vragen op….. Zie verder ARCHINED

Zweven door de lucht – ArchiNed

 

Must See Lissitzky

Tentoonstelling in het Van Abbemuseum. In het Van Abbemuseum wordt op dit moment een multidisciplinaire tentoonstelling georganiseerd over El Lissitzky (1890-1941); schilder, theatermaker, graficus, ontwerper en schrijver, maar bovenal architect. Het Van Abbe bezit de grootste collectie werken van El Lissitzky buiten Rusland en maakt deze nu in drie tentoonstellingen toegankelijk voor het grote publiek. Het eerste deel gaat over de opera ‘Overwinning op de Zon’ en is tot vijf september te bezoeken….. zie verder ARCHINED

Must See Lissitzky – ArchiNed

 

Schoonheid behoeft geen verdediging

Lezing van Ana Rocha

Licht in tijden van crisis was de titel van de lezing die Ana Rocha op 14 december gaf in de Brakke Grond. Aan een keukentafel begon ze samen met Michel Tombal in 2006 Rocha Tombal architecten.
Ana Rocha (1972) is geboren in Porto en studeerde aan de Faculdade de Arquitectura da Unviversade do Porto en aan de TU in Delft……. Zie verder ARCHINED

 

Schoonheid behoeft geen verdediging – ArchiNed

 

Architectuur in de nieuwe realiteit

Pecha Kuch langs de A10. De crisis is de nieuwe status quo, in deze wereld werken we nu. Hoe gaat de nieuwe generatie architecten hiermee om? Een netwerkgroep van jonge zelfstandige architecten uit de BNA Regio NW/C organiseerde over dit onderwerp een avond in het voormalige GAK-kantoor langs de A10 in Amsterdam en nodigde architecten, ontwikkelaars en financiers uit om hun visie te geven op actuele thema’s en iets te vertellen over hun ambities…. Zie verder ARCHINED

Architectuur in de nieuwe realiteit – ArchiNed

.