Zuiderheide

woningbouw

Zuiderheide

In een ambitieus stedenbouwkundig en landschapsplan worden vijf blokken met appartementen gerealiseerd. Het blok ligt bij de entree van het gebied aan de Diependaalselaan. Het heidelandschap wordt teruggebracht op deze locatie en vormt een essentieel onderdeel van onze architectuur. Het hoofdvolume reageert op de omgeving en weerspiegelt letterlijk op beeldbepalende delen de omgeving.

Concept Volume

1. Volume volgens stedenbouwkundige randvoorwaarden

2. Stedenbouwkundige ‘hap’ oriënteren op de zon en het binnenterrein

3. Stedenbouwkundig accent op de noordhoek van het blok (bij zichtas rotonde)

4. Entree van het volume aan het binnen-terrein benadrukken. De vormgeving van het volume richt zich op het weerspiegelen van zijn omgeving, de oriëntatie van de zon en het binnenterrein en de ruimtelijkheid tussen de verschillende blokken van het stedenbouwkundig ensemble.

projectrealisatie in de byBali architectenmaatschap met Jurrian Knijtijzer en Jolijn Vlak.

Up